Rubriky
Nezařazené

Jana Hnilicová úspěšná v Mirně

Ve slovinské Mirně se o víkendu konal 28.ročník mezinárodního turnaje mládeže. Turnaje se zúčaastnili hráči z více než 10ti zemí. Náš oddíl reprezentovaly Jana Hnilicová a Danča Dušánková, které trenérsky vedl Mojmír Hnilica. Turnaje se účastnili i další hráči z Česka.

Jana obsadila ve dvouhře 3.místo,když v semifinále prohrála s pozdější vítězkou T.Horvat. V deblu společně s Katkou Malou si odvezla ze Slovinska stříbro.

Danielka se probojovala ze skupiny do osmičlenného finálového pavouka. Zde narazila na anlgickou hráčkou, přes kterou se již do dalších bojů neprobojovala.

Mojmírovi jsem položila několik otázek ve kterých jsem chtěla, aby se s námi podělil o svoje poznatky z turnaje.

  1. Byl jsi s Janou a Danielkou na turnaji ve Slovinsku v Mirně. Jak se ti turnaj líbil z hlediska pořadatelské, kvalitou účastníků?

Pořadatelsky byl turnaj zvládnutý celkem dobře, trochu nefér nasazení, ale to je u těchto věkových kategorií vždy těžké. Nedostatky – sítě natažené na společném lanku pro trojice kurtů, chybějící toaletní papír na WC, absence rozhodčích do semifinále, apod. Kvalita účastníků spíše nižší – nezúčastnily se vyspělé země s výjimkou Anglie. Děvčata podala své standardní výkony, ale pro proniknutí do evropské špičky bude třeba ještě přidat.

2. Jak jsi spokojen s výkony svých svěřenek?

Děvčata podala své standardní výkony, ale pro proniknutí do evropské špičky bude třeba ještě přidat.

3. Doporučil bys mladým hráčům, s určitými závodními ambicemi účastnit se takových turnajů?

Doporučil, je to určitě zkušenost i jakási odměna za celoroční úsilí, ale kvalitní trénink doma je nezbytný. Je třeba ale zvážit počet zahraničních turnajů a kombinovat je s účastí na domácích akcích vyšších věkových kategorií.

Díky za odpověd

Halka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *