Rubriky
Nezařazené

Maia Weberová reprezentuje Česko

Každoročně se v Maďarsku koná turnaj badmintonových nadějí U13 pod názvem Nation to Nation. Česká republika je zde zastoupená osmičkou nejlepších hráčů věkové kategorie U13. Výběr České republiky obsadil výborné třetí místo, když v soutěži prohrál pouze s týmy, které obsadily první a druhou příčku.

Je pro nás velmi potěšující, že po Janě Hnilicové /účast v roce 2021/ byla do týmu letos vybrána další naše hráčka Maia Weberová a svými vítězstvími přispěla k bronzové medaili. Společně s naším výběrem se turnaje účastní i týmy Maďarska, Slovinska, Slovenska, Srbska a druhý tým Maďarska. Turnaj se hraje systémem každý s každým. Hrají se tři a tři dvouhry, debl, debl a mix.

Pro naši mladou hráčku je to teprve druhá zahraniční zkušenost a první takového významu. Většina současných juniorských reprezentantů prošla tímto vyběrem a účastnila se v minulosti tohoto turnaje.

Věřím, že Maie nominace i účast dodá další chuť do tréninku a snahu na sobě pracovat a zlepšovat se. Na turnaji určitě poznala, že má rezervy, ale na všem se dá pracovat a badmintonově se zlepšovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *