Rubriky
Nezařazené

Začátek nové sezony

Hned druhý víkend v září naostro začala nová sezona, a stejně tak začala našim hráčům. Uskutečnily se GPA U13 v Pardubicích a U17 v Praze.

Měli jsme zastoupení na obou. Do Pardubic odjela trojice děvčat –Maia Weberová jako jedna z favoritek na medaile ve všech kategoriích a Eliška a Kája Burešovy, naopak na sbírání zkušeností.

Maia potvrdila svoje postavení ve výběru U13 a odvezla si z Pardubic tři bronzové medaile. Ve dvouhře tentokrát prohrála s A. Maixnerovou ve třech setech. Zejména semifinále debla bylo smolné, holky prohrály 22:24 ve třetím setu. Maiu musím pochválit, během prázdnin na sobě pracovala a opět se posunula. Bohužel ji trochu trápí typické růstové obtíže – bolest kolen, takže nemohla podat stoprocentní výkon. Je potřeba pár týdnů méně turnajů a trochu více pilovat techniku bez většího pohybu, aby do Mistrovství Republiky byla fit.

Kája s Eliškou tentokrát měly smůlu na los, a to jak ve dvouhře tak společně ve čtyřhře. Eliška se utkala se S. Mrázkovou, která je velice běhavá a minimálně kazí. Velmi dobré utkání sehrála Kája proti zkušené soupeřce E. Ondruchové. Poměrně hladce vyhrála první set. Druhý sice prohrála, ale ve třetím setu pak bojovala až do konce. Nakonec prohrála, ale vyrovnané utkání ukázalo další výkonnostní posun.

Ve čtyřhře hned v prvním kole narazily na Maiu s Anetou Váňovou. Tady se bohužel výrazně projevila nezkušenost dvojčat a též trochu taktická naivita. Nicméně každý zápas na této úrovni je dobrý, ukáže na čem je potřeba pracovat.

V Praze se turnaje U17 zúčastnila pouze Jana Hnilicová /ještě kategorie U15/, když Kristiána skolila pár dní před turnajem choroba.

Jana naprosto suverénně prošla až do čtvrtfinále. Zde svedla vyrovnaný boj s nasazenou jedničkou a reprezentantkou U17 E. Mikešovou. Nepovedené dva smeče v konci druhého setu nakonec rozhodly ve prospěch soupeřky. V deblu s Katkou Malou bohužel narazily hned na pozdější finalistky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *