Rubriky
Nezařazené

První kolo 1.CL smíšených družstev

A TÝM:

Kateřina Mikelová, Denisa Mlčochová, Michal Hubáček, Choo Chi Earn, David Smutný, kapitán Jakub Bitman

Poslední říjnový víkend patřil prvním kolům ligových soutěží. Naše A družstvo zahájilo tento ročník 1.ligy skupiny Západ “doma”. Sportovní centrum JEREMI Sport bylo dějištěm dvou utkání. Hned tři hráči z „áčka“ na těchto kurtech strávili stovky hodin tréninkem. Tým má pro tento ročník jasný cíl – vybojovat postup do extraligy a v obou kláních tyto ambice potvrdil.

V 10:00 nastoupili naši hráči proti týmu BA Plzeň B a až na zahraniční posilu v osobě Choo Chi Earn, který má přezdívku Nick, si všichni hráči celkem bez větších problémů došli pro dvousetové výhry. Nick, dlouhodobě žijící v Čechách, je bývalým juniorským reprezentantem Malajsie. Po více než šesti letech a mnoha vážných zranění hrál první soutěžní zápas. A hned jeho první soupeř,  Bedřich Valenta, byl pravděpodobně tím nejtěžším, kterého mohl na začátek mít. Celkový stav utkání tedy 7:1 a plný bodový zisk.

V odpoledním utkání bylo naším soupeřem družstvo BK TU v Liberci. Sestava neměnná a výsledek také stejný. Jediný zápas jsme ztratili v první mužské čtyřhře. Dvě utkání jsme vyhráli ve třech setech, především holky Katka s Denisou musely bojovat až do úplného konce. Konečný stav utkání přesto opět 7:1. Start do ligové ročníku tedy proběhl úspěšně. 

Výsledky 1.kola najdete na https://czechbadminton.cz/liga?exr=5&tli=3&tcl=1

Autorem článku Jakub Bitman

Děkujeme hráčům za předvedené výkony. Příští kolo je na programu v prosinci a budeme držet palce, ať se daří pořád stejně.

Věřím, že se již sejde i více diváků, aby nejen podpořili domácí hráče, ale zejména shlédli badminton na té nejvyšší úrovni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *