Rubriky
Nezařazené

Radotínské céčko se sehrálo a míří do dalšího ročníku ligy s vyššími ambicemi

Do nově ustavené 4. regionální ligy vyslal TJ Sokol Radotín svůj nově sestavený tým „C“. Jedná se o nejmladší družstvo radotínských a rovněž nejmladší tým, který v lize v ročníku 2023/2024 nastupoval. To mj. znamenalo, že hlavní ambicí před začátkem sezony bylo, aby se hráči na kurtech sehráli, zvykli si na nové prostředí dlouhodobé soutěže družstev a nabrali co nejvíce zkušeností.

Přesto se ukázalo, že céčko dokázalo dalším osmi týmům čelit se ctí a v 1.-3. kole základní části se podařilo vždy vybojovat alespoň jedno vítezství v dvojsouboji. Teprve v posledním 4. kole základní části tým po prohře v prvním zápase nastoupil proti SK Troja – šlo o přímý souboj o postup do horní skupiny nadstavbové části se šancí bojovat o postup do 3. ligy. Radotínu by postačovala i remíza, bohužel zde se nepodařilo v nervózním závěru a za vyrovnaného stavu několika zápasů udržet klid v koncovce setů a konečnou prohrou 3:5 naši klesli na 6. příčku a v dalších 2 kolech se utkali o konečné pořadí ve skupině o 6.-9. místo.

Zde ale Radotín jasně převýšil soupeře ve všech zápasech obou soutěžních kol a smetl naděje protivníků na lepší výsledek, natož na ohrožení pozice našich. Po výsledcích 6:2, 8:0 a 5:3 v prvním kole pak v tom závěrečném rozdrtil postupně týmy Skalka „A“, TJ Spoje Praha „B“ a MTAC výsledky 8:0, 8:0 a 7:1 a jasně dokázal, že příští ročník 4. regionální ligy budou ambice mířit do medailových pozic. Přitom poslední kolo navíc ukázalo mnohem větší klid na raketách radotínských mladých (často jen 15letých) hráčů, psychickou sílu a vyrovnanost výkonů: některé jednotlivé zápasy končily 2:1 na sety s výsledkem 24:22, 23:21 či dokonce 30:28, vždy v náš prospěch.

TJ Sokol Radotín „C“ nastupoval v celé soutěži ve složení Jakub Kučera, Kristián Hašek, Marek Sedlák, Kryštof Jirásek, Dorota Veselá, Eva Brožová, Lucie Sommerová a Ella Knaislová. V jednom kole tým posílily Daniela Dušánková a Zuzana Vančuříková. Trenérské vedení, administrativní zázemí, catering a skvělou náladu pak zajistili Pavel Jirásek, Libor Sedlák, Libuše Nocarová a Lenka Brožová. Všem hráčům i realizačnímu týmu patří velký dík za skvělou reprezentaci radotínského badmintonu a již nyní se všichni těší na nový ročník soutěže a další týmové souboje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *