Rubriky
Nezařazené

Z Benátek vezeme stříbrnou a čtyři bronzové medaile

O víkendu 3.- 5.9. proběhl v Benátkách nad Jizerou turnaj GPA dospělých. Pro mnohé to byla první prověrka po dlouhém období bez turnajů a vyvedla se na výbornou. Z Benátek vezeme jednu stříbrnou medaili a čtyři bronzové.

V dámském singlu za nás bojovala jako jediný zástupce Kačka Mikelová, která nastupovala v pozici nasazené dvojky. Kačka prošla přes dvě kola do semifinále, kde jednoznačně porazila Terezu Kobylákovou. Stopku ji vystavila až ve finále soupeřka z Maďarska Agnes Körösi, se kterou prohrála po dvou setech 13:21 a 11:21.

Velmi zdařilou disciplínou pro nás byl pánský debl. V této disciplíně nastoupil Matěj Hubáček po boku Vítka Kulíška (MTAC Praha). Kluci prošli přes první kolo, ale bohužel v následujícím kole už nedokázali přehrát pozdější vítěze této disciplíny. Dvojice Pavel Synovec a Vojta Bízek (BK Arion Praha) došli přes dva vyrovnané zápasy až do čtvrtfinále, kde jim zálusk na medaile překazil Pavel Drančák s Vojtou Šelongem (TJ Orlová – Lutyně, z.s.). Po čtvrtfinále, které bylo více úspěšné pro Pavla Drančáka s Vojtou Šelongem, museli kluci semifinálový zápas skrečovat kvůli Pájově nemoci, Pájovi samozřejmě přejeme brzké uzdravení. Mezitím ve vrchní polovině pavouka se narychlo složený pár Michal Hubáček a Petr Janoušek (TJ Sokol Polabiny Pardubice) probojoval až do semifinále. Při své cestě dokázali porazit ve čtvrtfinále první nasazený pár- Lukáš Holub a Honza Hubáček, na tři sety. Bohužel v semifinále nezvládli zopakovat stejný výkon jako ve čtvrtfinále a tak si odváží z Benátek bronzovou medaili.

Ve smíšené čtyřhře jsme dokázali také vybojovat dvě bronzové medaile. O první se postaral opět Pavel Drančák tentokrát ve společnosti Magdalény Lajdové (TJ Astra Zahradní Město). Tento pár dokázal projít s přehledem až do čtvrtfinále, kde porazil rusko-maďarský pár ve dvou těsných setech. Bohužel se semifinále neuskutečnilo, kvůli již zmíněné nemoci. O druhou medaili se postaral Michal Hubáček s Denisou Šikalovou (BK 73 DELTACAR Benátky n/J), když porazili dva nadějné juniorské páry. V semifinále ovšem nestačili na vítěze této disciplíny Matěj Ehm- Pavlína Krpatová a po vyrovnaných setech si odváží bronz. Před branou čtvrtfinále skončily rovnou dva naše páry- Pavel Synovec s Valentýnou Sonnkovou (TJ Astra Zahradní Město) a Bára Johnová s Petrem Janouškem (TJ Sokol Polabiny Pardubice). Oba dva tyto páry se nedokázaly dostat přes druhé kolo a po dvou setech prohráli. Dvojice Kateřina Hejdrychová a Tomáš Skála (TJ Sokol Polabiny Pardubice) nezvládla projít prvním kolem.

Pánský singl se vyvedl Matěji Hubáčkovi, který si dokázal z kvalifikace vybojovat postup do hlavní soutěže, kde zvládl ve dvou setech porazit nasazeného Klimeše. Ve čtvrtfinále mu už nestačily síly na plzeňského Bedřicha Valentu. Druhým zástupcem v této disciplíně byl Pavel Synovec, který si v prvním kole nedokázal poradit s Adamem Twardzikem a po třech setech odcházel poražen z kurtu.

V dámském deblu jsme měli jen jedno zastoupení, a to pár Bára Johnová s Terkou Šolarovou (TJ Montas Hradec Králové). Holky si nedokázaly v prvním kole poradit s párem Markéta Kohoutová- Valérie Žurková a po třech vyrovnaných setech prohrály.

Děkujeme všem za reprezentaci a medailistům gratulujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *