Rubriky
Nezařazené

Životní změna Katky Mikelové

Kateřina Mikelová udělala velký badmintonový krok, když se rozhodla přesunout do Dánska, badmintonové mekky, konkrétněji do Center of Excelence ve městě Holbaek. Dánské centrum nabízí profesionální kouče, kompletní sportovní zázemí a možnost rehabilitace. Připravuje se zde řada nadějných hráčů z Evropy. Katka v Holbaeku opakovaně absolvovala krátkodobé pobyty a našla zde takové podmínky pro přípravu, které ji zatím nemůže u nás doma nikdo nabídnout.

Zatím tam Katka nestrávila tolik času, abychom mohli hodnotit. Nicméně již její vystoupení v l. kole Extraligy, kdy porazila velmi dobrou maďarskou hráčku A. Korosi a mezinárodní turnaj v Maďarsku, kde předvedla opravdu velmi dobrý výkon, když ve finále kvalifikace prohrála 19:21 s úřadující juniorskou mistryní Evropy, dávají tušit, že jí tento pobyt určitě posune dál.

Je to velmi odvážný krok, odejít z pohodlí domova, péče rodiny, přerušit vysokoškolské studium a profesionálně se věnovat sportovní kariéře. Katce přejeme, aby ji tento přesun přinesl to, co od něj očekává.

Rozhovor s Katkou o jejím přesunu, co ji k tomu vedlo, co si od pobytu v Dánsku slibuje, kolik takový pobyt stojí a zda je tam spokojená, přineseme v nejbližších dnech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *