Rubriky
Nezařazené

Prvoligový tým nezaváhal

V Liberci se rozjela západní část první ligy soutěže smíšených družstev dospělých. Po odchodu některých dlouholetých hráčů do nově vzniklého oddílu BK Meteor Praha a rozdělení soutěží mezi kluby, jsme byli všichni zvědaví, jak se povede našemu pozměněnému prvoligovému týmu. A naše družstvo ukázalo svojí sílu. V prvním kole na něj čekali hned tři soupeři – SK Prosek a dva velmi silné týmy Slovan Vesec a BA Plzeň B. Náš tým se ve všech zápasech mohl spolehnout na body D. Koukalové a J. Bitmana, kteří ani jednou nezaváhali a potvrdili, že i když se již nevěnují badmintonu profesionálně, vyhrávat a bojovat za družstvo nezapomněli. K těmto velezkušeným hráčům se přidali jejich mladší kolegové a každý přispěl několika body ke konečným třem výhrám. Velice dobře si vedla Bára Johnová po boku Dominiky ve čtyřhře a až na nezvládnutou koncovku v zápase proti Vesci, se jí dařilo společně s Michalem Hubáčkem i v mixu. Michal potvrdil svoje kvality v párových disciplínách a v deblu s Kubou ani jednou nezaváhali. Musím pochválit Vojtu Bízka s Pavlem Synovcem, kteří na pozici jedničky a dvojky ve dvouhrách měli těžké protihráče, ale po prvním trochu nervozním začátku proti týmu z Proseka se rozehráli a dokázali získat body s těžkými soupeři. Zejména pak skalp plzeňského páru v deblu, který vloni nastupoval i v extralize je velice cenný.


První kolo se tedy povedlo na jedničku. Druhé kolo se hraje začátkem prosince. Věřím, že se bude i nadále dařit a že náš tým ukáže, že lze hrát a vyhrávat s vlastními odchovanci doplněnými dalšími českými badmintonisty.

Výsledky 1.ligy : https://czechbadminton.cz/liga?exr=4&tli=3&tcl=1

Tento týden proběhlo rovněž již druhé kolo 3. regionální ligy dospělých. Zde nás reprezentují naši mladí hráči, věkem ještě dorostenci a i oni zatím plní roli favorita této soutěže na 100%. Po dvou kolech mají plný počet bodů a zejména je potěšitelná herní úroveň kluků, kteří převyšují většinu soupeřů. Pro naše mladé hráče je tato soutěž důležitá v tom smyslu, že se seznamují s badmintonem dospělých, který je přeci jen o trochu jiný než juniorské soutěže. A za rok za dva již doplní své starší kolegy v ligovém týmu.

Výsledky 3. RL https://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=C234D768-82A4-4F31-B044-CF05018AAAFD&draw=2


Svou stopu zanechala i Kačka Mikelová v extraligovém týmu Plzně. V sobotu nejprve velmi těsně prohrála na čtyři sety s bulharskou hráčkou Mariyou Mitsovou hájící barvy B. O. Chance Ostrava Sportclub ve dvouhře a následně na tři sety i ve čtyřhře. V nedělním utkání se jí dařilo o poznání lépe, když porazila po napínavé koncovce 4. setu Agnes Körösi a přispěla tím svému týmu k nečekanému vítězství 4:3 nad obhájcem titulu BK 1973 Benátky nad Jizerou.

Výsledky 1. kola extraligy: https://czechbadminton.cz/liga?exr=4&tli=1&tcl=1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *