Rubriky
Nezařazené

Pod staronovým názvem

Jak si asi většina z vás již všimla, letošní sezonou se náš oddíl vrátil k původnímu názvu, tedy Sokol Radotín. Současně došlo k určitému přesunu části vinořských hráčů, kteří přestoupili do nově vzniklého oddílu BK Meteor Praha.

S tím samozřejmě souvisí i přeskupení týmů do soutěží družstev dospělých. Vinořská část si ponechala extraligu a jeden tým do krajské soutěže, náš oddíl pak bude hrát 1. ligu a rovněž krajskou soutěž.

Do týmu se po letech, kdy nastupoval za jiné extraligové oddíly, vrací Kuba Bitman a posílí právě prvoligové družstvo. Bude zřejmě největším lákadlem první ligy, jelikož patří k nejlepším badmintonistům v historii českého badmintonu. Na postu dámské jedničky bude hostovat rovněž bývala reprezentantka – Dominika Koukalová, sestra P. Koukala. Tito zkušení badmintonoví „veteráni“ budou mít po boku mladou generaci v čele s odchovanci Michalem Hubáčkem, Pavlem Synovcem a Bárou Johnovou. Doplní je letošní posila oddílu Vojta Bízek a hostující Vojta Lapáček a Terka Šolarová. Síla celku je naprosto viditelná a cílem by mělo být umístění, které zaručuje baráž o extraligu. Tak uvidíme, jak se bude dařit.

Náš druhý tým bude bojovat v 3. regionální lize a bude se snažit zopakovat loňské vítězství a pak vybojovat postup do druhé ligy. Ten nám v loni unikl, když nám na rozhodující baráž chyběli dva zranění hráči. Tento tým je tvořen našimi juniory, kteří zde získávají zkušenost s dospělým badmintonem. Tento model se osvědčil i v minulosti, začínali tak právě třeba Kuba a jeho deblový spoluhráč Pája Drančák. Soupiska družstva: Petr Hnilica, Adam Král, Milan Kovář, Kuba Kučera, a po návratu z Erasmu bude k dispozici i Jonatan Šercl. Děvčata nám letos trochu vypadla. Skončily Helča Chvalová a Petra Kropáčová. Ella Knaislová má dlouhodobě zdravotní potíže, takže zůstala jediná Lucka Sommerová . A tak musí oprášit svoje tenisky a rakety další z našich úspěšných odchovanců a bývalých juniorských reprezentantů Bára Knotková, rozená Kosová. Tým doplní benjamínek Jana Hnilicová, která je nyní členkou širšího reprezentačního výběru U15.

Naše současná nejlepší hráčka Kačka Mikelová bude i letos hájit barvy extraligového týmu BA Plzeň.

Budeme všem držet palce, zejména aby všichni zůstali zdraví.

Rozlosování a výsledky 1.ligy : https://czechbadminton.cz/liga?exr=4&tli=3&tcl=1

Rozlosvání a výsledky 3.RL : https://www.prahabadminton.cz/vysledky-3-regionalni-liga/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *