Rubriky
Nezařazené

Oblastní přebory Prahy – Danielka 3x zlatá

O víkendu proběhly na Hamru v Braníku OP Prahy všech mládežnických kategorií. V sobotu nejdříve kategorie U15 a U19, v neděli pak U13 a U17. Naši hráči převálcovali zbytek pražských oddílů, když za víkend posbírali celkem 15 medailí, z toho 7 zlatých.

Sobota

V sobotu si nejlépe vedl Petr Hnilica, který získal zlato v singlu a v deblu, kde spojil síly s proseckým J. Zlatníkem. Milan Kovář zvítězil v mixu společně s I. Treperovou rovněž s Proseka. Ve dvouhře Petr porazil ve finále Milana Kováře, který trochu doplatil na těžké zápasy v mixu a již od prvních kol singla měl potíže s křečemi. Petr ve finále čtyřhry zažil infarktový druhý set, kdy soupeř měl 9 mečbolů, které se mu nepodařilo proměnit a nakonec zvítězila dvojice Hnilica/Zlatník. Adam Král absolvoval jen párové disciplíny a bohužel v semifinále čtyřhry pro svalové křeče svého parťáka, museli kluci zápas skrečovat.

Neděle

V neděli pak medailové žně pokračovaly v kategorii U13. Zde naši hráči přenechali dalším oddílům pouze titul Přeborníka Prahy ve dvouhře kluků, kde jsme nakonec uhráli „jen“ stříbro. Matyáš Hašek ve finále nastoupil proti D. Nachtmannovi z Proseka. Bojoval, ale dotáhnout zápas do vítězného konce se mu nepodařilo. Nicméně si vše vynahradil v párových disciplínách. Se svým přemožitelem ze singla vyhrál čtyřhru a společně s Dančou Dušánkovou pak i smíšenou čtyřhru.

Nejúspěšnější hráčkou celého turnaje se stala právě Daniela Dušánková, která získala titul Přeborníka Prahy ve všech třech disciplínách – dvouhře, čtyřhře i mixu.

Ve dvouhře celé soutěži naprosto dominovala naše děvčata – Daniela s Maiou Weberovou. Nepovolily soupeřkám uhrát ani set a nakonec se střetly ve finále. Zde vítězila zkušenější Daniela. Po těsně prohraném prvním setu Maia trochu nezvládla zápas po taktické stránce. Nicméně má ještě příští rok na to, aby v této kategorii získala titul. Spolu holky vyhrály čtyřhru, když ve finále přehrály silný pár z Proseka jednoznačně 2:0 na sety.

Kristián Hašek potvrdil dobrou deblovou formu z předešlého dne a ve „své kategorii“ U17 vybojoval s parťákem Sébou Janíčkem stříbro. Tento debl se mi velmi líbil, kluci se dokázali dobře doplňovat a tak doufám, že se domluví na další spolupráci.

Dobře si vedla i Jana Hnilicová v U17 se dvěma medailemi. Odváží si bronz za dvouhru a stejnou medaili získala společně s Luckou Sommerovou v deblu.

Naši hráči si vedli opravdu velmi dobře, vzájemně se podporovali a věřím, že si slibnou formu udrží až do MČR, která na podzim proběhnou.

Všem medailistům gratulujeme!!!

1 komentář u „Oblastní přebory Prahy – Danielka 3x zlatá“

Danielce srdečně blahopřeji.
Když někdo dokáže zvládnout letní soustředění s do krve rozedřenými patami, tak to už taky něco znamená. Roste vám velká naděje.
Fandím všem na dálku.
Michal Kniš (od Davida)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *