Rubriky
Nezařazené

GPA U13 Praha – zlato a bronz pro Maiu

V Praze ve Štěrboholích se uskutečnil letošní první celostátní turnaj, konkrétně GPA U13. My jsme měli tři zástupkyně – Maiu Weberovou, Elišku a Karolínu Burešovi.

Maia potvrdila hned na tomto turnaji, že patří k nejlepším hráčkám v této kategorii. Ve dvouhře nasazená jako 5/8 se hladce probojovala až do čtvrtfinále. Zde narazila na druhou nasazenou M. Czajovou z Orlové. Maia sice tento zápas prohrála, nicméně pozitivní na tomto zápasu bylo ,že v okamžiku kdy se dostala do výměny, soupeřku vesměs přehrávala. Zápas rozhodly chyby na podání a v returnech, ve kterých byla soupeřka lepší. V mixu dle mého názoru nečekaně proklouzla se svým spoluhráčem F.Kyzlíkem z Hamru až do semifinále, když předtím porazili favorita soutěže, první nasazené Janda/Czajová. V semifinále se jim už tolik nedařilo a tak obsadili nakonec třetí místo.

Chuť si zpravila v deblu. Společně s benáteckou Anetou Váňovou zvítězila ve čtyřhře. Ve finále v dramatické koncovce třetího setu nakonec byla děvčata těmi štastnějšími a zápas vyhrála 2:1 po velmi bojovném a nadšeném výkonu. Gratulujeme!

Premiéru na GPA zažily Kája a Eliška, které po raketovém vstupu do sezony 2022/23 si svými výkony na podzim zajistily postavení v celostátním žebříčku, které jim umožnilo startovat jak ve dvouhře tak ve čtyřhře. A určitě ani jedna nezklamala. Každá vyhrála ve dvouhře jeden zápas. V deblu sice podlehly zkušenějším soupeřkám, nicméně zkušenosti s badmintonem na této výkonnostní urovni si určitě odnesly a věřím, že se i nadále budeme společně pokoušet zlepšovat a pracovat na nedostatcích.

Turnaj ukázal, že v této kategorii ,snad kromě Agáty Maixnerové, není vyloženě vyjímečný hráč či hráčka a že pole je velmi vyrovnané.

Naše děvčata prokázala bojovnost a chut se poprat o výsledek. Je potřeba zapracovat na technice a u dvojčat na zlepšení pohybu.

Všem holkám děkuji za reprezentaci oddílu.

Výsledky:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=1741646f-2ef9-4906-9fbb-8b20d65549b7

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *