Rubriky
Nezařazené

Zlato a dva bronzy z MČR dospělých

Tento víkend se konalo v Českých Budějovicích Mistrovství České Republiky jednotlivců dospělých. Zároven s tím se zde uskutečnilo i MČR v minibadmintonu, takže se nejmladší naděje mohly na vlastní oči podívat na své badmintonové idoly.

Náš oddíl měl své největší želízko v ohni i letos v Katce Mikelové a Ondřeji Královi. Katka obhajovala loňský bronz ve dvouhře, Ondřej Král dokonce zlato v deblu. Turnaje se dále zúčastnili i Pavel Synovec a Vojta Bízek.

Katka s Ondřejem svoje pozice obhájili a nakonec naši hráči odváží o jednu medaili víc než jsme čekali. O nečekanou bronzovou medaili se postaral Pavel Synovec, který společně s proseckou Ivanou Treperovou dokráčeli až do semifinále, když cestou porazili dva výrazně zkušenější, extraligové páry – nejdříve nasazený pardubický pár Skála/L.Krpatová, poté pár Budzel/Kozempelová. V semifinále pak již nestačili na pozdější vítěze Šelong/Švábíková.

Kateřina Mikelová již před turnajem věděla, že pokud by chtěla až do finále, musí v semifinále porazit úřadující šestinásobnou Mistryni T. Švábíkovou. Los turnaje opět tuto dvojici již po třetí v řadě svedl na sebe již v semifinále. A zápas to byl úžasný, pro diváky velice atraktivní a naprosto vyrovnaný. Obě hráčky předváděly svoje umění a poté co každá vyhrála jeden set poměrně hladce, musel o vítězce rozhodnout třetí. Ten přinesl souboj o každý míč. Po výměně stran sice Katka nechala soupeřku utéct až na rozdíl pěti bodů, pak ale předvedla nevídaný comeback, když se jí podařilo dodržovat stanovenou taktiku a dostala se do vedení 19:18, tedy byla dva míčky od vítězství. Nakonec ale přeci jen Tereza Švábíková ukázala, proč je nejlepší současnou českou hráčkou, psychicky zvládla koncovku třetího setu o něco lépe a zvítězila 22:20. Nejtěsnější prohra pro Katku je určitě bolestivá, navíc tento zápas byl předčasné finále dámské dvouhry. Nicméně je jasné, že už krátký pobyt v tréninkovém centru v Dánsku přinesl další herní posun. Byla 63. hráčce světového žebříčku vyrovnanou soupeřkou a ukázal nejen jí, že cesta kterou si zvolila, je správná a jen se můžeme těšit na další herní posun.

Zlato v deblu pro náš oddíl vybojoval Ondřej Král společně s Adamem Mendrekem. V nejkrásnějším zápase finálového dne až po urputné bitvě s dvojicí z Krumlova Švejda/Janáček zvítězili Král s Medrekem 2:1 na sety a potvrdili roli favoritů. V deblu jsme měli ještě další zastoupení – Pavla Synovce s Vojtou Bízkem. Bohužel los k nim byl nemilosrdný. První kolo volné, ve druhém hned narazili na dvojici českých reprezentantů Mendrek/Král.

Medailistům gratuluji a věřím, že za rok se budeme znova radovat ze zisku medailí a titulů. Přeji všem hlavně zdraví a chuť do dalšího tréninku.

MČR U11

Současně s MČR dospělých se konalo Mistrovství republiky kategorie U11, hrané ve vedlejší sokolovně. Náš oddíl reprezentovala tentokrát jen Markéta Štěpánová. Původně byl nominován také Matěj Čepek, ale bohužel se turnaje nezúčastnil. Markétka celý podzim nehrála z důvodu zlomené ruky a tak má přeci je trochu treninkové manko. Na turnaji byla nalosována do skupiny F a zde si vedla výborně. Prohrála pouze s T. Štěrbovou, která se nakonec probojovala až do finále. V další fázi soutěže byla nalosována do pavouka proti K. Fedorkové. Tento zápas se jí sice nepovedl tak jak si představovala, ale bojovala o každý bod. V posledním zápase o konečné 9.-12. místo nastoupila proti E. Bártové z Plzně. Utkání bylo velice dramatické a Markéta nakonec těsně zvítězila ve třetím setu a mohla tak odjet z Budějovic s dobrým pocitem. Poté jsme se šli společně podívat a fandit Katce v jejím semifinálovém boji, o kterém jsem psala výše. Markéta, které ještě není 10 let, odvedla své maximum. Je stále co zlepšovat, ale zdobí ji velká bojovnost v každé výměně a to je věc, na které se dá stavět. Věřím, že ji tento turnaj posune zase o kousek dál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *