Rubriky
Nezařazené

3. liga vítězně

V sobotu 25.2. proběhlo další kolo 3. regionální ligy dospělých v níž nastupuje naše družstvo „B“. Páté kolo probíhalo na Skalce a naše družstvo v něm čelilo týmům Skalka „B“ a Astra „D“. Tentokrát bylo družstvo v téměř kompletním složení – Ella Knaislová, Lucka Sommerová, Petr Hnilica, Adam Král, Milan Kovář, Tomáš Bláha a Jonatan Šercl.

Utkání jsme zahájili smíšenou čtyřhrou ve které nastoupili Ella s Jonatanem i přes vyrovnaný druhý set, který skončil těsným výsledkem 20:22 nepřinesla první bod. To však bylo nahrazeno singly, které všechny skončily vítězně pro náš tým. Petr zápas ve druhém setu zdramatizoval, nicméně po úspěšné koncovce vyhrál 23:21. Adam a Milan si se svými soupeři poradili bez větších problémů a nedovolili žádné překvapení. Dámský singl v utkání proti Skalce hrála Lucka, která se sice v průběhu prvního setu dostávala do tempa, nicméně druhý i třetí set už vyhrála velkým rozdílem. Po dvouhrách byl tedy stav 4:1 pro Radotín. První mužská čtyřhra přinesla pěkný badminton jehož výsledkem byla další výhra páru Petr/Adam. Nejdramatičtější vývoj přinesla druhá čtyřhra ve které nastoupili Milan s Tomášem, nicméně po setech 21:16, 19:21 a 23:21 i ta skončila pro nás vítězně. Soupeř posledním zápasem už jen korigoval výsledek na 6:2.

Na utkání proti Astře jsme si museli chvíli počkat neboť soupeř ještě dohrával předchozí utkání. Vítězná sestava zůstala téměř pouze se prohodily holky na singl a mix a singl kluků hrál Tomáš namísto Adama. Utkání začal Petr vyrovnaným singlem ve kterém však nakonec svého soupeře přesvědčivě porazil 22:20 a 23:21. Druhý singl hraný na vedlejším kurtě byl v podání Milana o poznání jednoznačnější. Tomáš i přes herní pauzu poté ve třetím singlu předvedl, že nic ze svého badmintonového umění nezapomněl a taktéž zvítězil velkým rozdílem. V dámském singlu Ella i přes srdnatý vzdor tentokrát soupeřce podlehla, čímž byl stav po dvouhrách 3:1 v náš prospěch. Nejdramatičtějším zápasem se v tomto utkání stal mix ve kterém Lucka s Jonatanem udolali na 3 sety své soupeře. První set byl poměrně jednoznačný a po silné koncovce skončil 21:12, druhý set byl jistě divácky atraktivnější když došel až do nastavení a po spoustě napínavých výměn skončil 24:26 v neprospěch našich hráčů. Třetí set už jsme si uniknout nenechali a zvítězili v něm 21:18. Současně se smíšenou čtyřhrou probíhal další třísetový zápas ve kterém Petr s Adamem své soupeře porazili 21:13, 19:21 a 21:16. Po těchto zápasech byl stav už 5:1 a tím bylo zajištěno vítězství našeho družstva. V posledních dvou čtyřhrách nejprve Milan s Tomášem dokázali předčit své soupeře a utkání opět uzavřely holky, kde však po tvrdém boji zvítězit nedokázaly. Stav druhého utkání se tedy opět zaokrouhlil na 6:2.

Poslední kolo se odehraje 19.3. v domácím prostředí v Radotíně a družstvo „B“ si po těchto výsledcích drží velkou naději na postup do baráže o 2. ligu. Budeme rádi, když přijdete fandit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *