Rubriky
Nezařazené

Družstvo B slaví postup do 2. ligy

V neděli 16.4. v Radotíně proběhla baráž o 2. regionální ligu. V ní se utkaly poslední 2 týmy z 2. ligy (Králův Dvůr a Benátky „B“) a první dva týmy postupující ze 3. ligy (Kladno „B“ a Radotín „B“). První dva týmy z baráže si zajistily postup do 2. ligy.

Hrálo se systémem pavouka, kdy se v semifinále naše družstvo utkalo s Benátkami. Radotínské družstvo hrálo tentokrát ve složení Petr Hnilica, Adam Král, Tomáš, Bláha, Jonatan Šercl, Ella Knaislová, Lucka Sommerová, Jana Hnilicová a nová posila z Arionu Kája Vnoučková. Zápas dopadl až nečekaně jednoznačným vítězstvím, když Tomáš s Kájou zahájili třísetovým vítězstvím nad dvojicí Fröhlich/Kožnarová a Petr odehrál velmi dobrý zápas ve kterém porazil Millera. Vítězná vlna pokračovala dvousetovými vítězstvími ve zbývajíchích mužských dvouhrách a přesvědčivou výhrou ve 2. čtyřhře, kde Tomáš s Petrem nedovolili soupeři ani v jednom setu víc než 12 bodů. Utkání zakončila Jana vítězstvím nad Pokornou a ukázala, že je taktéž velmi platným členem družstva. Skóre tedy bylo zaokrouhleno na 6:0 a zbývající zápasy se už nedohrávaly. Na vedlejších kurtech mezitím ve velmi vypjaté bitvě bojovalo Kladno s Královým dvorem. Utkání skončilo stavem 4:4 na zápasy a protože stav setů byl taktéž shodný 9:9, tak rozhodovaly míče a na výsledek zápasu se muselo čekat ještě několik minut po dohrání posledního zápasu. Šťastnější nakonec bylo Kladno, které na míče zvítězilo v poměru 331:309.

Ve druhém utkání náš tým tedy čekalo Kladno, kdy bylo už od začátku jasné, že to bude velmi složitý soupeř, se kterým jsme v této sezóně už dvakrát prohráli rozdílem 2:6. Už od začátku jsme tedy věděli, že bude rozhodovat každý míč. Zahájili jsme tedy dámskou čtyřhrou, ve které holky nestačily na své soupeřky a zároveň těsně Petr ve velmi vypjatém zápasu nestačil v koncovkách na Morávka a prohrál 20:22 a 22:24. Zbylé mužské dvouhry dopadly jednoznačným výsledkem v náš prospěch a stav se srovnal na 2:2. Jana opět předvedla velmi dobrý výkon, když ve dvou setech porazila M. Skrčenou, čímž opět dorovnala stav utkání po těsné prohře Adama s Petrem ve čtyřhře. Druhá mužská čtyřhra opět zvrátila vedení na Radotínskou stranu a už bylo jasné, že rozhodujícím zápasem bude mix, v tom nastoupili Tomáš s Luckou proti Skrčenému s Erbenovou. Už před zápasem bylo jasné, že budou rozhodovat body, a proto si obě strany počítaly kolik musí uhrát. Skóre mluvilo ve prospěch domácích, kdy k vítězství stačilo v zápase uhrát 11 bodů. To se nakonec podařilo a zápas skončil 9:21 a 7:21 v náš neprospěch. Po posledním zápase tedy byl stav utkání 4:4, stav setů 8:8 a rozhodovaly body, kdy Radotínští zvítězili velmi těsným rozdílem o 6 bodů poměrem 288:282 a slaví jistotu postupu.

Děkujeme všem, kteří si našli cestu kolem a přišli fandit.

1 komentář u „Družstvo B slaví postup do 2. ligy“

Gratuluji všem hráčům, bohužel jsem nemohla být přítomna osobně nebot rehabilituji stále své operované koleno, abych mohla být u dašlích pěkných výsledků našich svěřenců v následujících měsících

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *