Rubriky
Nezařazené

MČR družstev žáků

Dva týdny po bronzu našich dorostenců se v Praze Štěrboholích představilo i naše žákovské drusžvo. Bohužel v této kategorii nemáme tak silné zastoupení , abychom mohli bojovat o medaile.

Mladý tým ve složení Jana Hnilicová, Daniela Dušánková, Maia Weberová, Matěj Beránek, Šimon Matějka a benjamínek Dennis Hobst bojoval a určitě si zejména kluci odváží spoustu podnětů, ale na víc to nestačilo. Chlapci přijeli na zkušenou, ani jeden z nich zatím podobný typ turnaje neabsolvoval, a tak prvních zápasech byla vidět turnajová nevyzrálost. Děvčata splnila svoji roli a získávala pro tým body, bohužel čtvrtý bod se nepodařilo uhrát, a tak jsme v základní skupině prohráli všechna tři utkání. Nutno říci, že jsme měli jedny z nejtěžších soupeřů – pozdějšího vítěze Rychnov nad Kněžnou , silný a věkově starší tým pražské Astry a jedině Pardubice byly pro naše hráče hratelným soupeřem. S Pardubicemi jsme bohužel velmi těsně prohráli rozhodující mix, kde soupeř našel recept na naši dvojici a zvitězil 2:1 a zajistili si čtvrtý bod.

V utkání o pořadí jsme rovněž sehráli s týmem z Vesce vyrovnané zápasy, bohužel kluci prohráli čtyřhru 19:21 ve třetím setu, což byl rozhodující bod. Maia Weberová pak prosti starší soupeřce bojovala, ale v závěru třetího setu ji došly síly. Tím jsme v utkání o pořadí prohráli těsně 3:4.

Na závěr bych chtěla všechny hráče pochválit za bojovnost a snahu bojovat za tým a za podporu svých kamarádů při hře. Občas mně sice chybělo trochu větší zanícení pro hru a maličko víc viditelné snahy vyhrát zápas, nicméně zejména pro ty méně zkušené to určitě byla dobrá zkušenost a sami si mohli vyzkoušet hrát proti nejlepším hráčům této věkové kategorie a zjistit, co je potřeba vylepšit, kde je potřeba přidat. Polovina týmu zůstává v kategorii pro další rok, takže věřím že za rok to bude lepší.

Děkuji hráčům a všem ostatním též za pomoc při zajištění celého MČR, které jsme jako oblast Praha pořádali a společně s dalšíni pražskými týmy pořadatelsky zajistili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *