Rubriky
Nezařazené

CZECH OPEN

V hale Královka v pražské Stromovce se uskutečnilo další ročník YONEX CZECH OPEN – mezinárodní turnaj kategorie International Series, který byl zařazen i do olympijské kvalifikace.

Náš oddíl v něm měl též své zastoupení. Do haly jsme v pátek šli fandit Katce Mikelové, která do Prahy přijela z Dánska, kde se dlouhodobě připravuje.

Katka měla v prvním kole za soupeřku nizozemskou hráčku Diede Odik, kterou po pomalejším rozjezdu na začátku zápasu, nakonec smetla hladce a zvítězila 21:11, 21:9. Ve druhém kole nastoupila proti zkušené třicetileté Ozge Bayrak z Turecka. které byla před pár lety na 47.místě světového žebříčku a patřila k nejlepším evropským hráčkám. Katka s Turkyní, která nakonec došla až do finále sice prohrála, ale výkon určitě je příslibem do dalších turnajů.

Zástupce jsme měli i na postu umpirových rozhodčích. Další mezinarodní turnaj si na umpiru zapsala Dorota Veselá.

Součástí turnaje byl i slavnostní večer u příležitosti 65. českého/československého badmintonu . V rámci slavnostního večera bylo vyhlašování osobností českého a československého badmintonu, kteří se nějakým způsobem zasadili o rozvoj a propagaci tohoto sportu.

Kždý kraj nominoval tři své zástupce, kteří ocenění obdrželi.

Za kraj Praha jednou z nominovaných a oceněných byla naše dlouhodobá trenérka Halka Bitmanová.

Cenu dostala nejen za trenérský přínos, ale též za práci pro pražský badmintonový svaz. Dalšími oceněnými z Prahy byli paní Martina Maixnerová z TJ ASTRA ZM a pan Jan Jurka dlouholetý předseda SK Prosek.

Katce držíme palce do další části sezony, Halce gratulujeme k ocenění.

Výsledky turnaje na

https://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=b2ca5673-8ccd-40dd-ad11-ccbfb12bc6a4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *