Rubriky
Nezařazené

Začala republiková Mistrovstí jednotlivců

V Brně v X Areně se ke svému Mistrovství republiky sjeli hráči kategorie U13. Náš oddíl reprezentovalo trio děvčat –Maia Weberová, Karolína Burešová, Eliška Burešová.

Zatímco Maia jela do Brna už jako ostřílená hráčka a jedna ze spolufavoritek na medaile, dvojčata Burešovi měla těžký křest ohněm – už jen probojovat se mezi nejlepších 26 hráček této věkové kategorie pro ně byl úspěch.

Maia nastoupila do všech disciplín z pozice 3.-4. nasazené hráčky a tak jsme trochu doufali v alespoň dvě medaile. Největší naděje jsme vkládali do dvouhry a mixu, kde se díky nasazení měla vyhnout těm nejlepším. V mixu bohužel nebyla od prvního zápasu ideální konstelace a s Felixem se oba trochu trápili, takže proti silné východočeské dvojici, která nakonec celé Mistrovství vyhrála, neměli ve čtvrtfinále moc co nabídnout a prohráli ve dvou setech.

Ve dvouhře první dvě kola prošla naprosto pohodově, možná až moc lehce. Ve čtvrtfinále na ní čekala nenasazená Sofie Mrázková, teprve 11ti letá teplická naděje. Soupeřka začala v zápase výrazně lépe, Maia mi přišla trochu zaražená a nerozehřátá . Nemohla se až do poloviny setu vůbec chytnout a těžko se vyrovnávala s přesnou hrou soupeřky, která sice nemá žádný nebezpečný úder, nicméně dokázala udržet míč ve hře déle než naše badmintonistka. Zároven ji velice bouřlivě povzbuzovali příznivci i tatínek za kurtem, což Maiu trochu rozhodilo. První set tak poměrně rychle prohrála 21:13, druhý set už byl lepší , dokonce měla setboly, které však nevyužila a celý zápas tak prohrála.
Takže poslední naděje na medaile zůstala ve čtyřhře. To se nakonec povedlo. Společně se spoluhráčkou z Benátek Anetou Váňovou se holky doslova probojovaly do semifinále. V neděli to bohužel na pozdější Mistryně Republiky už nestačilo. I tak zisk bronzu je pro Maiu první medaile z Mistrovství republiky vůbec. Gratulujeme.

Pro Káju s Eliškou to byl turnaj nadmíru těžký. Karolína si ve dvouhře postup zajistila umístěním do 18.místa, v ostatních disciplínách si vybojovala postup na klasifikačním turnaji v Praze. V mixu se Kája společně s partnerem z Hamru Lukášem Zlínským podařilo v prvním kole porazit dvojici Klapal/Burgetová. Ve druhém nestačili na nasazené českobudějovické hráče. Ale vyhrané jedno kolo na MČR se počítá.

Ve dvouhře Kája nastoupila proti zkušené hráčce z Kunovic Elen Ondruchové. Badmintonově již daleko více vyzrálá a vyhraná hráčka bohužel Káje nedala ani na chvilku šanci pomyslet alespon na lepší výsledek. V deblu s Eliškou měly první kolo volné a ve druhém bohužel opět narazily na 3.nasazený pár – Maiu s Anetou. Dvojčata se držela statečně, některé body si sama vybojovala ale na víc to zatím nestačilo.

Věřím, že účast na MČR pro obě znamenala velkou výhru. Vždyť ještě před dvěma lety to byly úplné začátečnice. I prohraná utkání mají svuj přínos. Zjistí se, co je potřeba více trénovat a kde má člověk největší nedostatky.

Všem třem hráčkám děkujeme za reprezentaci oddílu. I když třeba nevyhrály, určitě si odvážejí spoustu zážitků a podnětů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *