Rubriky
Nezařazené

Medaile z MČR pro Janu Hnilicovou

Další díly seriálu zvaného Mistrovství České republiky jednotlivců se uskutečnily v Brně, kde proběhlo MČR U15 a v Českém Krumlově MČR U17.

Pro Janu Hnilicovou skončil tento dvojboj ziskem dvou medailí z MČR U15. Ve dvouhře získala bronz, když prohrála s pozdější vítězkou T. Grznárovou. Ve čtyřhře se společně se spoluhráčkou Katkou Malou probojovala až do finále. Tam jim cestu za titulem překazila dvojice se kterou mají negativní bilanci – Grznárová/Nýdrlová v infarktové koncovce třetího setu. Jana s Katkou boj o titul prohrály nejtěsnějším rozdílem 20:22 ve třetím setu. Je to škoda, ale zápas to byl vyrovnaný a zvítězily šťastnější soupeřky.

O dva týdny později se Jana zúčastnila Mistrovství Republiky o kategorii starších hráčů. Účast jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře si zajistila vítězstvím v pražské kvalifikaci, kde porazila i o dva roky starší hráčky. V zasněženém Českém Krumlově si ve dvouhře nevedla vůbec špatně – hned v prvním kole porazila nasazenou hráčku z Olomouce K. Axmanovou a v boji o čtvrtfinále pak benáteckou naději P. Hermanovou. Ve čtvrtfinále pak už nestačila na členku repre U17 Eriku Osičkovou. Ale ani té nedala zápas zadarmo – Jana jí sebrala první set.
V deblu s Katkou Malou měly v prvním kole volný los, pak hned jim los přisoudil první nasazené favoritky celého turnaje – A. Maixnerovou s E. Osičkovou. Zápas to byl jednoznačný, přeci jen herní projev zkušených reprezentantek je trochu někde jinde.

Ziskem dvou medailí a postupem do čtvrtfinále ve starší kategorii Jana opět potvrdila, že je multitalentovaná sportovkyně. Nicméně ji bude čekat v nebližších letech rozhodnutí, kterému sportu se věnovat na 100% a který mít jen jako doplnkový. Dva naprosto rozdílné sporty se bohužel nedají donekonečna kombinovat.

Jana Hnilicová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *