Rubriky
Nezařazené

MČR U19

Poslední MČR jednotlivců proběhlo v Brně. Náš oddíl reprezentovali naši dorostenci -Petr Hnilica, Adam Král, Milan Kovář, Karolína Vnoučková.

Turnaje se kromě Lucie Krulové zúčastnila juniorská špička, takže každý vyhraný zápas už byl úspěchem. Medaile tentokrát vysela vysoko, nicméně kluci předvedli v každém utkání svá maxima.

Hodnocení Kuby Bitmana: “ Všichni se snažili a odvedli svá maxima. Soupeři nebyli lepší, ale je znát daleko větší vyhranost a zkušenost z mezinárodních turnajů, v rozhodující fázi každého setu předvést vždy něco navíc, takticky lépe zvládnout koncovku a o něco větší víra ve vlastní schopnosti“. To jsou slova trenéra.

Kája, která ještě rok v kategorii dorostenců zůstává, hrála debl a mix a s Milanem postoupili do druhého kola.

Kluci tímto turnajem zakončili svoji mládežnickou badmintonovou kariéru, kterou určitě negativně ovlivnily dva roky Covidu, kdy nemohli trénovat a též lonská tragická událost jejich kamaráda Járy Karbana. Tehdy se všichni uvědomili, že v životě nejsou ani tak důležitá vítězství, ale milující rodiče, dobré vztahy v rodině a kamarádi.

Kája, která ještě rok v kategorii dorostenců zůstává, hrála debl a mix a s Milanem postoupili do druhého kola.

Co je pro mě důležité a potěšitelné, že si za roky, které spolu od dětství tráví, vytvořili úžasnou partu a mohou se jede o druhého opřít, když to potřebují.

Přejme jim, aby u badmintonu zůstali, aby v něm našli radost, přátelství a sportovní vyžití

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *