Rubriky
Nezařazené

První úkol splněn

Po Novém roce se opět naplno rozběhly turnaje jednotlivců a soutěže družstev dospělých.

Nejdříve se na začátku února konalo Mistrovství republiky dospělých. Po dlouhých letech náš oddíl nezískal na tomto turnaje medaili. Jediným naším zástupce byla Katka Mikelová, která se ale před turnajem zranila a stav jejího kotníku jí neumožnil startovat ve dvouhře. Nastoupila pouze ve čtyřhře společně s Denisou Mlčochovou. Bohužel přelosovaný pavouk jim do prvního kola přisoudil loňské Mistryně Republiky dvojici Krulová/Maixnerová. Dva a půl setu to vypadalo, že si holky se soupeřkami poradí. Bohužel při jednom výpadu si Katka natáhla lýtkový sval na a zápas musela skrečovat. Bohužel, protože si myslím, že měly na medaili.

Že tento předpoklad byl správný se ukázalo v posledním kole základní části 1.ligy družstev. Do posledního dvojutkání základní části náš tým nastoupil v poněkud jiném složení. Chyběl malajsijský hráč Nick a pro nemoc Michal Hubáček, naopak tým doplnil Lukáš Zevl, několikanásobný bronzový medailista z MČR dospělých ve dvouhře a z B týmu se posunul Petr Hnilica.

Náš tým o víkendu měl za úkol uhrát minimálně 4 body, aby si zajistil účast v Play-Off. Bylo jasné, že pokud porazí tým SK Prosek B nejvyšším rozdílem, zajistí si postup již po tomto utkání. Proto sestava byla postavená co nejsilnější. Hráči vzali velice svědomitě všechny zápasy a nenechali nikoho na pochybách, že chtějí rozhodnout už v tomto utkání.

Katka, která přiletěla ráno z Dánska, kde v sobotu odehrála v dánské lize zápasy, si sáhla na dno svých fyzických sil proti velice nepříjemně hrající Vandě Sedláčkové. Zápas šel do třetího setu a Katce patří obrovská pochvala za bojovnost a touhu uhrát pro tým bod.

Velice pěkný zápas sehrál Petr, který rovněž měl v nohách čtyři zápasy ze sobotní regionální ligy. Proti juniorskému reprezentantu měl zápas až do posledních míčů velice dobře rozehraný. Nakonec dvě nevynucené chyby v závěru třetího setu rozhodly o těsné prohře 21:23.

Ostatní zápasy byly poměrně jasnou záležitostí našich hráčů. Ukázalo se, že junioři v týmu soupeře sice mají velice dobré badmintonové „skills“, ale takticky zatím na bývalé TOP hráče nemají. Naše družstvo zvítězilo 7:1 a zajistilo si tak postup do Play-Off.

Poslední utkání základní části už na tom nemohlo nic změnit. Nejcennější výsledek se urodil ve čtyřhře žen. Naše dvojice Katka s Denisou naprosto jasně přehrála Vicemistryně z letošního MČR a jasně dokázala, že nebýt zranění Katky mohly dosáhnout na jednu z medailí.

Mě osobně nadchnul výkon Denisy v mixu i deblu, kdy se ukázalo jak užitečná a účinná může být hráčka, pokud dokáže udržet a zakončit hru na síti. To jak Denisa čte hru soupeře, jak umí předvídat, kam soupeř bude hrát nebo takticky naopak hru zpomalit, je na našich kurtech jev ojedinělý. Podle mě je to jedna z nejtalentovanějších párových hráček za poslední roky v českém badmintonu a je jen škoda, že její potenciál zůstal nevyužit.

Do týmu dobře zapadl i Lukáš Zevl, který žije v Dánsku, nicméně je to trojnásobný medailista ve dvohře mužů z MČR z let 2012, 2016 a 2018.

Všichni hráči vydali maximum, aby i v tomto utkání zvítězili. I přes dvě skreče – Lukáš musel stihnout letadlo, Katka už nechtěla riskovat eventuální zranění – jsme zvítězili 5:3.

Kapitán Kuba mohl být s výkony i výsledky spokojený. Teď bude více než měsíc čas na zregenerování všech zdravotních neduhů a na přípravu na Play Off.
Do něj kromě našeho týmu postoupily družstva BaC Kladno z naší skupiny a ze skupiny východ SK Brno Slatina a TJ Sokol Dobruška.

Vítěz si zajistí účast v baráži o Extraligu.

O úspěch v základní části se od začátku soutěže postarali tito hráči:

Denisa Mlčochová, Katka Mikelová

Jakub Bitman, Michal Hubáček, Choo Chi Earn, David Smutný, Petr Hnilica a Milan Kovář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *