Rubriky
Nezařazené

Bronzové GPA U17

V Pardubicích se tento víkend naši junioři prali o medaile na GPA U17. Náš oddíl reprezentovalo sedm nadějí: Helča Chvalová, Ella Knaislová, Lucie Sommerová, Adam Král, Milan Kovář, Jaroslav Karban a Petr Hnilica. Nakonec se jim podařilo přivézt 3 bronzové medaile.

Nejvíce medailí se nám podařilo vybojovat v pánském deblu. Páru Adam Král s Milanem Kovářem se podařilo projít prvním kolem ve dvou vyrovnaných setech. Ve čtvrtfinále vyzvali Filipa Jurču s Adamem Křivkou, kde opět získali oba sety poměrem 23:21, 21:18. Semifinálový zápas jim byl osudným, jelikož narazili na pozdější vítěze této disciplíny Vojtěcha Havlíčka a Pavla Jeništu a po třísetovém zápasu si kluci připsali první bronzovou medaili. Náš druhý bronzový pár Petr Hnilica s Jaroslavem Karbanem si v cestě pro medaili nejprve poradil s krumlovskou dvojicí 21:18, 21:11. Ve čtvrtfinále se utkali s Adamem Burgetem a Ondřejem Šolarem. Naše dvojice vyšla ze zápasu vítězně po dvou setech, které skončily stejným poměrem 21:17, 21:17. V semifinále Petr s Járou už nenašli vítěznou taktiku na protihráče, a tak prohráli a připisují si do celostátního žebříčku 600 bodů.

V pánském singlu ukázal svoji dominanci Adam Král, který si svou hrou dokázal zajistit účast v semifinále. Nejprve s přehledem porazil soupeře z Benátek. Poté se utkal s týmovým kolegou Petrem Hnilicou, který také dokázal v prvním kole porazit hladce soupeře. Z meteorského duelu vzešel vítězně Adam po třech setech 16:21, 21:14 a 21:15. O účast v semifinále se popral s Davidem Dvořákem, kde první set prohrál, ale v dalších dvou setech Adam zabojoval a zvítězil. V semifinálovém zápase mu byl opět osudný Vojtěch Havlíček, a tak Adam po dvou setech přidává další bronzovou medaili do sbírky. Milan Kovář ani Jaroslav Karban bohužel nedokázali přejít přes první kolo.

Ve smíšené čtyřhře se nejlépe dařilo Helče Chvalové s Milanem Kovářem, kteří dokázali v prvním kole přehrát Josefa Fušuma s Adélou Krejčí 21:18, 21:9. V osmifinále se proti nim postavila nasazená dvojice Pavel Jeništa s Veronikou Novákovou, se kterou sehrál náš pár vyrovnané utkání a po skóre 21:12, 15:21 a 21:18 si zajistili účast ve čtvrtfinále. Tam ale nedokázali přehrát první nasazenou dvojici Pavla Maňáska s Valérií Žurkovou. S tímto párem prohrál i o kolo dřív Adam Král, který bojoval po boku Vendy Sedláčkové (SK Prosek Praha). Ella Knaislová s Jaroslavem Karbanem si ve spodní polovině pavouka poradili v prvním kole s Ondřejem Pálinkášem a Karolínou Nachtmanovou ve dvou setech. O kolo později narazili na druhý nasazený pár Ondřej Běhounek a Ivana Treperová a po dvou setech, které skončily poměrem 9:21, 18:21, ze soutěže taky vypadli.

Ella Knaislová s Helčou Chvalovou byly naše jediné zastoupení v dámském singlu. Ella dokázala porazit v prvním kole soupeřku z Ústí nad Labem Adélu Krejčí. V osmifinále ji stopku vystavila nasazená 5/8 Petra Benišová, která nedovolila Elle uhrát ani přes 13 bodů. Helče byla losem přidělena Kateřina Osladilová hned do prvního kola, kde po dvousetové bitvě vzešla vítězně klimkovická singlistka.

V dámské čtyřhře spojily síly Helča Chvalová s Ellou Knaislovou. První kolo hravě zvládly a po dvou setech, které skončily 21:13 a 21:14, narazily na nasazenou Petru Benišovou a Terezu Cirókovou. Holky je bohužel nedokázaly přehrát, a tak si odváží krásné 5.-8. místo. Posledním želízkem v ohni byla Lucie Sommerová, která se spárovala s Nelou Hálkovou (TJ Sokol České Budějovice). Bohužel tato dvojice nedokázala přejít přes Veroniku Jarošovou a Barboru Kulhánkovou.

Gratulujeme medailistům a všem děkujeme za reprezentaci oddílu!

Kompletní výsledky najdete zde: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=7B54730F-2D16-4D2C-BE77-9F0C8D37DFF7&d=

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *