Rubriky
Nezařazené

Jana Hnilicová získala bronz na MČR U15

V Českém Krumlově se o víkendu uskutečnilo první z individuálních Mistrovství republiky jednotlivců. O medaile a tituly Mistrů a Mistryň republiky bojovali hráči kategorie U15 (ročníky 2008 a mladší) a kromě zraněné Adély Turoňové se tam sešla celá reprezentace U15, včetně bronzové medailistky z ME U15 A. Maixnerové.

Náš oddíl měl tentokrát pouze jedno zastoupení – v kategorii dvouhry a čtyřhry dívek. Jana Hnilicová, ročník 2009, měla před turnajem žebříčkové umístění jako sedmička v singlu a pětka s Kačkou Malou z Rychnova nad Kněžnou v deblu.

O zhodnocení turnaje a výkonů Jany jsme požádali Mojmíra Hnilicu, který byl na místě a pomohl holkám vybojovat bronz svými trenérskými radami.

„Ve čtvrtfinále dvouhry chtěla Jana oplatit své soupeřce Grznárové těsnou porážku z nedávného MČR družstev U19, avšak kvůli nenadálé zdravotní indispozici skončila těsně pod stupni vítězů,“ říká trenér a otec v jedné osobě.

„Ve čtyřhře už se to povedlo, děvčata porazila ve čtvrtfinále první nasazený pár Grznárová – Nýdrlová a až v semifinále prohrála na tři sety s nedávnými účastnicemi Mistrovství Evropy Osičkovou a Maixnerovou. I tak bronzová medaile velice potěšila. Zejména výhra nad reprezentační dvojicí Grznárová/Nýdrlová je velmi cenná,“ pokračuje Mojmír Hnilica.

Bronzové medialistky Jana s Katkou Malou

V turnaji došlo k řadě překvapení, někteří favorité vypadli neočekávaně brzy, a zvlášť soutěže děvčat byly velmi vyrovnané. To charakterizoval i reprezentační trenér této kategorie Pavel Maňásek: „Je vidět, že o budoucnost českého badmintonu bychom neměli mít nouzi, hráči jako Martinec, Grznárová a Hnilicová, to jsou mladší ročníky, v úvodním dnu překvapili favority,“ při rekapitulaci dění sobotního programu. Nejúspěšnějším hráčem mistrovství se stal brněnský Thor, který získal tři zlaté medaile.

Janě k zisku bronzu gratulujeme!!!

Kompletní výsledky turnaje jsou na webových stránkách ČBaS: Tournamentsoftware.com – MČR U15 2022 – Draws

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *