Rubriky
Nezařazené

MČR U13

Mistrovství republiky kategorie U13 konajícího se ve slezské Vendryni se z našich hráčů zúčastnili Maia Weberová, Daniela Dušánková a Matyáš Hašek. Jejich výkon byl ovlivněn nevolností Matyáše a nachlazením Danči. Matyáš s Dančou ve smíšené čtyřhře po nervózním začátku zápasu statečně vzdorovali pozdějším semifinalistům z Orlové-Lutyně. V koncovce třetího setu se ale nepovedlo proměnit nabízené šance.


Do dvouher nebyl los úplně přívětivý. Matyáš s Dančou po spíše jednodušším prvním kole ve druhém narazili na výborně připravené pozdější medailisty. Matyáš se zápasem protrápil. Danielka se proti finalistce Majerové předvedla v dobrém světle, nicméně na hru olomoucké hráčky disponující větší škálou vítězných úderů a kondicí to nestačilo. Maia ve dvouhře nezvládla hned úvodní kolo. Zápas plný emocí lépe zvládla hradecká Antalová. Zápas o pořadí nicméně měla Maia pod kontrolou a i ona zaznamenala své první vítězství na MČR ve dvouhře.
Do čtyřher nastoupil Matyáš po boku kladenského Nathaniela Skrčeného. První kolo zvládli v rychlém tempu. Ve druhém se naopak přetahovali se soupeři z pražského Proseka. Oba sety nicméně v koncovce prohráli. Stejně tak i Danča s Maiou. Proti hradeckým soupeřkám se od začátku držely, v průběhu obou setů i soupeřky přehrávaly. Oba sety dostaly do prodloužení, ve kterém bohužel chybělo trošku více štěstí a naopak přebývala nervozita a emoce. Nicméně vystoupení našich hráčů na MČR celkově musíme hodnotit pozitivně. Maia bude hrát stejnou kategorii ještě příští rok, Danča s Matyášem už se zařadí mezi hráče kategorie U15.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *