Rubriky
Nezařazené

MČR U19

Medaile tentokrát visely moc vysoko

V dalekém Českém Těšíně se konalo MČR U19 jednotlivců. Do Těšína se vypravila čtveřice hráčů – Bára Johnová, Petr Hnilica, Adam Král a Milan Kovář. Trenérsky turnaj zabezpečil a v průběhu soutěže hráče koučoval Kuba Bitman. Ten taky účinkování a výsledky našich hráčů zhodnotil.

Jako tradičně se začínalo smíšenou čtyřhrou, do které nastoupili společně Adam s Bárou. První kolo až na drobný zádrhel ve druhém setu zvládli v klidu, v souboji o čtvrtfinále pak podlehli dvojici Běhounek/Treperová. Dva sety se dařilo dodržovat taktiku, která fungovala, v rozhodující sadě pak už byli soupeři lepší.

Do dvouher nastoupili všichni kluci a všichni tři hráli na hranici svých možností.

Adam jako nasazený hráč měl první kolo volné a ve druhém nastoupil proti místnímu Matěji Rzeplinskému. Ten ještě v loňské sezoně byl členem juniorské reprezentace, pak však závodní badminton opustil. Zkušenost se projevila a ačkoliv Adam makal, svou hru nedokázal dostatečně vnutit soupeři.

Milan po prvním lehce zvládnutém kolem nastoupil proti pozdějšímu vítězi Dominiku Kopřivovi. Rozdíl ve výkonnosti se projevil ve všech aspektech, přesto i Milan makal do posledního úderu.

Petr se z našich dostal nejdál. Zejména vítězství proti nasazenému Patriku Fucimanovi, s kterým má hodně negativní bilanci, je velmi cenné. Vítězstvím nad tímto, pro něj nepříjemným, soupeřem se probojoval mezi nejlepších osm a ukázal, že i proti fyzicky lépe vybavenému soupeři se dokázal srovnat s dlouhými výměnami, ve kterých měl často navrch. Ve čtvrtfinále nastoupil proti nasazené jedničce Běhounkovi z Ústí nad Labem. Petr vydal úplně všechno, bojoval ale chybělo místy trochu více agresivity a sebedůvěry. Nakonec prohrál až v koncovkách obou setů.

V deblu se Milan s Adamem utkali s pozdějšími semifinalisty Havlíčkem a Urbancem z Pardubic. V celém zápase tahali za kratší konec a především v rozehrávce měli obrovský problém, kdy se v podstatě v každé výměně hned od začátku dostávali pod tlak.

Bára se v deblu společně s Terezou Šolarovou z Hradce Králové dostala do čtvrtfinále, ale tam se projevil tréninkový výpadek Terky, která na podzim bojovala se zlomeninou a sádrou na noze.

Celkově všichni podali výkony, které se dostávaly k hranici jejich možností. Obecně nám chybí více klidu v rozehrávce a sebevědomí, které má vliv na to, co si hráč může dovolit. Určitě je ale do budoucna na čem pracovat a všem děkujeme ze reprezentaci a předvedené výkony.

Takto zhodnotil náš velezkušený hráč výkony svých mladších kolegů. Kuba má zkušeností na rozdávání a věřím, že si všichni čtyři jeho rady a doporučení vezmou k srdci a pustí se do dalšího tréninku. Všichni tři kluci mají ještě jednu sezonu v dorostu před sebou a v příštím roce budou určitě i větší naděje na nějaký medailový úspěch.


Výsledky turnaje na:

https://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=f01da9c9-e074-4fda-9df8-c1dd60fb3087

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *