Rubriky
Nezařazené

Družstvo B si pojistilo postup do baráže

V neděli 19. 3. proběhlo 6. a tudíž poslední kolo 3. regionální ligy dospělých, v níž nastupuje naše družstvo „B“. Tentokrát jsme byli domácí, neboť se zápasy odehrály v hale v Radotíně, ve které se sešly všechny týmy ze skupiny o 1.-8. místo. Družstvo se sešlo ve složení: Ella Knaislová, Eva Brožová, Adam Král, Tomáš Bláha, Petr Hnilica a Jonatan Šercl a soupeři byli tentokrát TJ Astra ZM Praha „C“ a Banana Badminton „B“.

Druhé utkání proti Banana Badminton „B“ mělo být papírově jednoznačnější, avšak i tak nás soupeř potrápil. Nastoupil jsme ve stejné sestavě jako do prvního utkání. Hned v prvním singlu nastoupil Petr proti Machačovi a byl z toho napínavý zápas nakonec se šťastnějším koncem, pro Radotínskou jedničku, kdy vyhrál 15:21, 21:12 a 21:13. V souběžně hrané druhé dvouhře si Adam poradil s V. Tomanem 21:8 a 21:10. I přes občasné zaváhání byl mix poměrně jasnou záležitostí s radostnějším koncem pro Ellu s Jonatanem 21:16 a 21:16 a vedení už 3:0 na zápasy. Pravděpodobně jeden z nejnapínavějších zápasů dne se odehrál na vedlejším kurtě, kde Tomáš na 3 sety vzdoroval Krškovi, při čemž do toho dal všechno a vydal se ze všech sil. Avšak dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce 21:19, 16:21 a 21:19. Evča své soupeřce bohužel tentokrát podlehla, tak se stav měnil na 4:1 v náš prospěch. Rozhodující bod tedy opět přinesla 2. mužská čtyřhra, kde Adam s Tomášem přehráli své soupeře 21:15 a 21:14. V okamžiku kdy už bylo vítězství na naší straně zvládly soupeřky snížit v dámské čtyřhře na 5:2 a před již téměř prázdnou halou porazili Petr s Jonatanem Machače s Krškou na 3 sety a upravili konečný stav na 6:2 v náš prospěch.

Zápas proti Astře zahájili dvouhrami Petr s Adamem, kteří bez větších komplikací přehráli své soupeře Pecáka a Malého, oba ve dvou setech. Následovaly dva napínavé zápasy, a to mix, ve kterém nastoupili Ella s Jonatanem a dvouhra žen, kde nastoupila Evča. V mixu náš pár prohrál první set 21:18, ve druhém se odehrála přetahovaná o každý míček utekli hrobníkovi z lopaty, když odvrátili několik matchbolů a vyhráli 28:28 a obrat dokončili v třetím setu vítězstvím 21:16. Zápas Evči na vedlejším kurtě byl podobně napínavý, kdy první set dokázala překlopit na svou stranu s výsledkem 21:18, ve druhém trochu ztratila koncentraci a soupeřka srovnala výsledkem 10:21, avšak ve 3. setu si vítězství už pohlídala a zvítězila 21:15. Ve třetí dvouhře Tomáš nedokázal vyzrát na svého soupeře T. Leciana a soupeř snížil na 4:1 na zápasy. Důležitý 5. bod, zajišťující vítězství přinesli Adam s Tomášem, když přehráli Leciana s Moravcem 21:13 a 21:14. V dalších dvou zápasech a tudíž dámské čtyřhře a 1. mužské čtyřhře dokázal soupeř snížit stav na konečných 5:3, kdy Ella s Evčou nestačily na Krajčovou s Pinkasovou a i Jonatan s Petrem na 3 sety podlehli Pecákovi s Malým.

Družstvo „B“ si tedy udrželo vlnu vítězství a po jediné prohře s Kladnem se umístili na 2. místě ligy, čímž si zajistili postup do baráže o 2. ligu. která se odehraje 16.4. opět v Radotíně. Přijďte náš tým podpořit v jejich snaze dostat se do 2. ligy.

V první lize končíme druzí

Ve stejný den se odehrálo i play-off západní části 1. ligy. Do něj nastoupil Sokol Radotín „A“ jako první nasazený, když prošel základní částí bez ztráty utkání. V semifinále nastoupili proti oslabenému Vesci, který měl pouze 1 holku, nicméně uhlídal konečné vítězství 5:3, v singlech podlehl akorát Vojta Bízek, 1. debl Kuba s Michalem nestačili na své soupeře 13:21 a 12:21 a Pavel s Vojtou Lapáčkem podlehli ve 3 setech. Holky měly usnadněnou práci, protože v dámském deblu neměly soupeřky, a tak 5. bod získali Michal s Bárou na 3 sety v mixu.

Ve finále čekal SK Prosek oproti základní části značně posílený o polku Jankowskou, která přinesla 2 body v singlu proti Domče a v deblu proti Báře s Terkou. Čtyřhry všechny skončily ve prospěch soupeře a jediný bod získali Bára s Kubou v mixu, který vybojovali až ve 3. setu. Posledním odehraným zápasem byl souboj Pavla s Chlubnou, kde sice pavel bojoval se vším odhodláním, nicméně nakonec těsně podlehl ve 3. setu, tím byl stav zpečetěn na 5:1 a zbytek zápasů se nedohrával.

Pro tým „A“ tedy sezóna skončila s jedinou porážkou. Přejeme hodně úspěchů v příštích sezónách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *